Gå direkt till innehåll
Söndagen den 3 december bjuder Spritmuseum in till minimässa om julens drycker.
Söndagen den 3 december bjuder Spritmuseum in till minimässa om julens drycker.

Pressmeddelande -

Spritmuseum bjuder in till minimässa om julens drycker den 3 december

Det börjar bli hög tid att komma i julstämning och låta sig inspireras av högtidens spännande dryckesutbud.
Söndagen den 3 december bjuder Spritmuseum in till minimässa om julens drycker.

Glöggen blev en jultradition redan på 1800-talet och ordet “glögg” kommer av glödga, som betyder uppvärma. Brännvinet har kryddats i århundraden men det var först 1994 som färdigkryddad julsnaps fanns på Systembolaget. Och julmusten har en ohotad ställning som det svenska julbordets alkoholfria alternativ nummer ett.

Spritmuseum har under de senaste åren verkat som en brygga mellan svenska dryckeskonsumenter och – producenter. Besöken avlöser varandra och nu är det dags att bjuda in till en minimässa med julens drycker i fokus.

Utvalda producenter, från norra till södra Sverige, gästar denna minimässa och du kan provsmaka på allt från blåbärsvin, lingonglögg, sprit på havets botten – Vasa 1628, punschsorter, julmust till Akvavit och julöl.

Under minimässan har du möjlighet att delta i en provning tillsammans med museets dryckesexpert Nadja Karlsson om just olika drycker som hör julen till.

Följande svenska producenter medverkar:
Norrtälje Bränneri som är ett av Sveriges första småskaliga hantverksdestillerier.
IDUNN Norsjö Wine & Co från Västerbotten som producerar premiumviner på lingon och andra vilda bär från de norrländska skogarna.
Vasa 1628 är det nya svenska brännvin som är återskapat av världens äldsta spritfynd som hittades i samband med bärgningen av regalskeppet Vasa.
Brygghus 19 som är Blekinges första mikrobryggeri.

I biljettpriset ingår 4 stycken provsmakningsbiljetter (fler går att köpa på plats).
Platsen är Spritmuseum och tiderna som gäller är klockan 11–17.

Skål och välkommen!

Relaterade länkar

Ämnen


Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig