Gå direkt till innehåll
Svenska hantverksdrycker på Spritmuseums brygga. Fotograf: Per-Erik Adamsson
Svenska hantverksdrycker på Spritmuseums brygga. Fotograf: Per-Erik Adamsson

Pressmeddelande -

Smaka på dryckeslandet Sverige!

Med Sveriges dryga 750 dryckesproducenter har väl utbudet aldrig varit större än vad det är just nu. På Spritmuseums brygga har vi koncentrerat oss just på det svenska och samlat drycker från flera av landets producenter; whisky från Gävle, gin från Södermalm och öl från Adelsö. Och mycket mer!

I sommar har vi bjudit in några av producenterna att ta över värdskapet för bryggan. Här finns möjlighet att träffa den lokala kraften, smaka på dryckerna och få ökad förståelse för hantverket. Waza Bryggeri, Adelsö Bryggeri, Kyrkeby bränneri, Tevsjö destilleri är några av producenterna som gästar bryggan. För hela schemat, kika in på Spritmuseums hemsida eller Facebook.

Spritmuseum Restaurang, med Petter Nilsson i täten, har tillsammans med sitt team satt samman en smakrik sommarmeny med större och mindre rätter, däribland en dagens lunch utifrån aktuell fångst och period, dagens gröna, svenska charkuterier, fallna päron med glass, och annat gott.

Spritmuseum Brygga erbjuder även kvalitetsöl, spännande cider (däribland museets egna), specialgjord gin med olika sorters hemmagjord tonic, vad sägs till exempel om kaffesumpstonic?

Spritmuseum Brygga är öppen varje dag från kl. 12, vid dugligt väder.

Spritmuseum Brygga är designad och formgiven av Karl Grandin och möblerna designade och konstruerade av Kristoffer Sundin.

Spritmuseum Berså
Under sommarmånaderna flyttar även kvällsrestaurangen utomhus, när vädret tillåter. Från och med den 15 juni erbjuds middag i den blomstrande bersån med rätter direkt från uteköket.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig

Relaterade event