Gå direkt till innehåll
En rysk raket har slagit ner mitt i en vinodling i Ukraina.
En rysk raket har slagit ner mitt i en vinodling i Ukraina.

Pressmeddelande -

Spritmuseum presenterar en unik fotoutställning om ukrainska vinmakare under brinnande krig

Spritmuseum presenterar en unik fotoutställning om ukrainska vinmakare under brinnande krig.


Den 14 juni är det premiär för fotoutställningen ”Brave Wine” - ett samarbete mellan Spritmuseum och Beredskapslyftet.


Utställningen handlar om den ukrainska vinindustrin, som till stora delar raserats under Rysslands grymma invasionskrig. Du får ta del av gripande berättelser från vinmakare som fått se generationers livsverk bokstavligen bombas sönder. Men du får också uppleva passionen och uppfinningsrikedomen som driver dem att fortsätta.


Fotoutställningen invigs av landshövding Anna Kinberg Batra, samt en representant från den ukrainska ambassaden.


– Genom ”Brave Wine” kommer besökarna få en unik inblick i vinmakarnas, numera gripande verklighet och vedermödor, men också följa deras drömmar och kamp för att en dag få bygga upp allt det som i många fall tagit generationer att skapa, säger Spritmuseums museichef Christer Mellstrand.


”Brave Wine” är Spritmuseums första utomhusutställning. Den visas längs kajen utanför museet och pågår fram till Ukrainas nationaldag, den 24 augusti.


En gammal ambulans, från OperationAid, som nyligen var ”i tjänst” i Bachmut finns på plats utanför museet under premiären.


I samband med utställningen anordnar Spritmuseum även en välgörenhetsmiddag (17:e juni) med tillhörande dryckesprovning av ukrainska viner. Samtliga intäkter går oavkortat till en ny ambulans som kommer att transporteras till Ukraina av OperationAid.

För pressfrågor, vänligen kontakta:
Hanna Elmberg
hanna.elmberg@spritmuseum.se
Max Lagerbäck
maxtcb@gmail.com

Relaterade länkar

Ämnen


Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig