Gå direkt till innehåll
Hur minglar man i kultureliten utan ett glas i handen? Samtal den 26 april på Spritmuseum.
Hur minglar man i kultureliten utan ett glas i handen? Samtal den 26 april på Spritmuseum.

Pressmeddelande -

Fylla bland kultureliten

Vad händer med konsten när samhället blir nyktert?

Svenskars alkoholkonsumtion har minskat kraftigt, enligt statistik från CAN. Borde man bli orolig? En liten fylla kan få oss att se saker ur nya perspektiv och göra världen vackrare, kanske är det därför författare och konstnärer alltid tagit till flaskan. Hur ska man kunna fortsätta skapa när omvärlden håller på att nyktra till? La dolce vita är inte populärt längre, när inte ens en fransman vill ta ett glas vin till lunchen. Hur minglar man i kultureliten utan ett glas i handen?

Karin Mamma Andersson är Sveriges största konstnär. Anna Axfors och Elis Monteverde Burrau är poeter och alkoholromantiker. Några dagar innan Valborg - den dag då flest ungdomar begår sin alkoholdebut - samlas de på Spritmuseum för att prata om hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

Kom till Spritmuseum klockan 18 och få en drink i handen! Baren är öppen efter samtalet. Där finns det shots och vin.

Poeterna Elis Monteverde Burrau och Anna Axfors diskuterar tillsammans med konstnären Karin Mamma Andersson hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

Anna Axfors är bland annat aktuell i Spritmuseums konstutställning Love x Attraction. I utställningens texter vänder hon ut och in på kärleksrelationer och myter om kärlek.

När? Fredagen den 26 april kl. 18.00 – 19.00 i konsthallen på Spritmuseum, Djurgården i Stockholm.

I biljetten ingår en sittplats till samtalet, en mojito (med eller utan alkohol) och entré till utställningen Love x Attraction.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig