Gå direkt till innehåll
Fotograf: Tomas Falmer
Fotograf: Tomas Falmer

Nyhet -

Pressvisning för Fashion Cocktail

Äntligen kan vi bjuda in till pressvisning för sommarens stora satsning – modeutställningen Fashion Cocktail! Utställningen öppnar den 10e juni och vi bjuder in till en mer personlig pressvisning i form av slottider under två dagar, onsdag den 9e juni och torsdag den 10e juni. Utställningens guest curator Philip Warkander är på plats och berättar om projektet.

Onsdag 9e juni:
kl 13.00 – DIGITAL VISNING
kl 14.30

Torsdag 10e juni:
kl 11.00
kl 13.30
kl 15.00

Vänligen  OSA med önskad slottid till matilda.ivarsson@spritmuseum.se. Ser fram emot att välkomna er in i konsthallen!

Fashion Cocktail

Mode är något annat än kläder – ordet syftar på ett symboliskt värde, omöjligt att se eller ta på. Det definieras av att ständigt befinna sig i förändring, och är därför också ett tydligt tecken för sin tid. Mode påminner på så vis om andra kreativa uttryck, inte minst konst. Av den anledningen har både mode och konst ofta ingått i intim dialog med reklam – mode och konst bidrar till att skapa en särskild aura kring varumärket, och skapar bilden av en drömvärld som är på samma gång både estetiskt och kommersiellt kodad.

Fashion Cocktail visar hur den här typen av fantasi konstrueras, men är också en underhållande värld i sig själv. Scenografiskt är den raka motsatsen till det traditionella, avskalade utställningskonceptet ”vita kuben”, tvärtom är den maximalistisk, lekfull och interaktiv.

I utställningen visas plagg från de främsta fotograferna och mest framstående formgivare som arbetat inom ramen för Absolut Fashion-projektet genom åren. Accessoarer från Tom Ford för Gucci, couture-plagg från Gianni Versace och specialgjorda stövlar från Manolo Blahnik visas tillsammans med fotografier tagna av Helmut Newton, Herb Ritts och Jean-Baptiste Mondino. Även korta filmer med behind the scenes-bilder – som fotograferingen av Kate Moss och Naomi Campbell på Ishotellet i Jukkasjärvi – ingår.

Mer information om utställningen finns här. 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig

Relaterat innehåll