Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Steffos Spritskola

Pressmeddelande   •   Maj 26, 2015 16:30 CEST

Steffos Spritskola

Hur avnjuter man bäst en pomeranssnaps? Vad har lagringen för betydelse för spriten? Vad är en brännvinskantin? Och hur började det här med smörgåsbordet egentligen?

I Spritmuseums nya audioguide guidar livsnjutaren och spritexperten Steffo Törnquist runt i utställningen Spritlandet Sverige. ”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums stora utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol. Utställningen är utformad som en vandring genom våra årstider, gestaltad genom scenerier, dofter, smaker och musik.

Steffo Törnquist har även varit med och utformat utställningen. Han har också skrivit flera böcker om sprit, har stol nr 1 i Spritakademin samt kallar sig helst njutningsapostel.

Rundturen med audioguiden tar ca 30 minuter om man lyssnar på alla stationer.

Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.