Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Pressvisning Öl på Spritmuseum torsdag 5 februari

Pressmeddelande   •   Jan 26, 2015 16:04 CET

PRESSVISNING TORSDAGEN DEN 5 FEBRUARI KL 11

NY UTSTÄLLNING PÅ SPRITMUSEUM: ÖL.

Under 2015 fokuserar Spritmuseum på öllandet Sverige. En sällsam plats där fulöl blivit finöl och tvärtom. Där en öl inte längre bara är en öl, en bryggare inte enbart en bryggare. Där ölgillare har blivit ölälskare och en stor stark har fått konkurrens.

Vurmen för det småskaliga hantverket blomstrar i takt med humlen. Fansen är många. Bryggerierna likaså. För fem år sedan fanns det 30 bryggerier. Idag runt 150. Nu är det även dags för ölen att hamna på museum.

Utställningen ger en introduktion till ölets värld med nedslag i svensk ölhistoria, kultur och trender. Liksom tillverkning, olika ölsorter, malt och humle. Årets Dryckesprofil, det vill säga Spritmuseums dryckesexpert Nadja Karlsson och sommeliern och journalisten Alf Tumble står för expertkunskap och goda råd om hur man bl a kombinerar öl och mat.

Varmt välkommen på pressvisning torsdagen den 5 februari kl 11.

Anna-Karin Svanberg, producent, visar utställningen och under lunchen delar Alf Tumble med sig av sina bästa kombinationer av öl och mat. Pelle Stridh från ölmagasinet ℅ Hops presenterar utställningskatalogen som producerats i samarbete mellan Spritmuseum och c/o Hops.

Plats: Spritmuseum, Djurgårdsvägen 38, Stockholm.

OSA senast den 2 februari till

helen.ericsson@spritmuseum.se.

Fakta:
Utställningsperiod: 6.2 2015 - 17.1 2016

Form: Form Us With Love
Experter: Nadja Karlsson, Alf Tumble

Katalog: Ges ut i samarbete med ℅ Hops.

Sponsorer:
Humlegårdens Ekolager
Kakelspecialisten
Lilla Köksbryggeriet
NUD Collection

Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://vin---sprithistoriska-museet.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.