Gå direkt till innehåll
Mia Sundberg curator för The Absolut Art Collection

Pressmeddelande -

Mia Sundberg curator för The Absolut Art Collection

Mia Sundberg curator för The Absolut Art Collection

Den välrenommerade galleristen Mia Sundberg, som sedan 1995 drivit ett galleri för samtida svensk och internationell konst i Stockholm, har anställts på Vin & Sprithistoriska Museet som curator för The Absolut Art Collection. Mia Sundberg kommer att ha ansvar för samlingen och den kommande utställningsverksamheten i Vin & Sprithistoriska Museets nya lokaler på Djurgården i Stockholm.  
- Vi är mycket glada att få tillgång till Mia Sundbergs erfarenheter av internationell samtidskonst, säger Ingrid Leffler, musiechef. Med Mia som curator för konstsamlingen The Absolut Art Collection kommer vi att kunna presentera många spännande konstutställningar.
Det nya Vin & Sprithistoriska Museet beräknas öppna för allmänheten vid årsskiftet 2011-2012 och i det nya museet skall konstsamlingen, som innehåller ett flertal verk av internationellt kända konstnärer, visas i en egen utställningshall.
-Jag ser fram emot mina nya arbetsuppgifter och få tillgängliggöra den unika konstsamlingen för våra framtida nationella och internationella besökare, säger Mia Sundberg.

För mer information:
Mia Sundberg, curator, tel 08-51 91 86 51
Ingrid Leffler, museichef, tel 08-51 91 86 56

Pressbild: www.vinosprithistoriska.se/?id=881&cid=2551

Ämnen


 

Stiftelsen Vin & Sprithistoriska Museet är ett specialmuseum för vinets och brännvinets kulturhistoria i Sverige. Museet är det enda i sitt slag i landet. Från att ha ägts av Vin & Sprit AB ombildades museet 1992 till en fristående stiftelse.
I samband med försäljningen av V&S, Vin & Sprit AB, till Pernod Ricard S.A. övertog svenska staten samlingen ”The ABSOLUT ART Collection”, som består av ca 800 konstverk som tillkommit i samband med de marknadsföringskampanjer som bidragit till att göra varumärket ABSOLUT till ett av världens mest kända varumärken i sin bransch. Konstsamlingen överfördes till Vin & Sprithistoriska Museet i samband med försäljningen av V&S.

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig