Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Det händer på Vin & Sprithistoriska Museet Augusti 2007

Pressmeddelande   •   Jul 13, 2007 14:38 CEST

Tisdag 14/8, kl 19–21

Vin för nyfikna

Kan vin smaka mogna röd bär och ek? Elke Jung Holm, sommelier och vinskribent bl a på TT Spektra och Vinbanken ger en snabbkurs i vinprovningens grunder.

Vi börjar med en rundvandring i museets vinavdelning och lär oss om vinets kulturhistoria, om året i vingården och om hur olika jordmåner påverkar vinstocken. Därefter provar vi tre röda viner och funderar över utseende och färg, vilken den utmärkande doften är och vinets smak. En provning som tar död på myten att det är krångligt att prova vin.

Biljettpris: 325 kr.

Tisdag 21/8, kl 19–21

Sauvignon blance

Under ledning av Fredrik Lundin, vinkännare, gör vi en djupdykning i vinglaset och får lära oss mer om druvan Sauvignon Blanc och provar viner från tre olika länder. Vi får lära oss om druvans ursprung, vilka länder och klimat den trivs i, vad man kan äta till. Vi provar även druvan tillsammans med getost, ett par som trivs mycket bra ihop. Vi besöker också museets vinavdelning.

Biljettpris: 350 kr.Tisdag 28/8, kl 19–21

Franska viner

Med en mångfald av viner och en svåröverträffad kvalitet bland toppvinerna, får Frankrike verkligen räknas till en av världens klassiska vinländer. Om detta berättar Claes Brodda, vinprovare som skriver om viner i tidningen Frankofon.

Provning av tre viner samt en kort visning av museets vinavdelning.

Biljettpris: 350 kr.Biljetter förbokas på 08-744 70 70 eller info@vinosprithistoriska.seVin & Sprithistoriska Museet
Dalagatan 100
Stockholm
T-bana Odenplan eller St Eriksplan, buss 65.
www.vinosprithistoriska.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.