Gå direkt till innehåll
Richard Tellström, författare och docent i måltidskunskap.
Richard Tellström, författare och docent i måltidskunskap.

Framtidstron i den svenska mathistorien, och i framtiden

Tid 21 Mars 2019 18:00 – 19:00

Plats Spritmuseum

Brott: Klimatförstörelse. Åtalad: Matkulturen: Påföljd: Veganskt, villkorligt eller något annat? – Framtidstron i den svenska mathistorien, och i framtiden. 

I sin forskning intresserar sig Richard Tellström för matkulturen, varför vi väljer att äta det vi gör och varför vi väljer bort annat, ja rent av hur vi blir less och uttråkade av en del maträtter. I den här föreläsningen berättar han om vad det är som verkligen skapar ny matkultur och hur framtidsförutsägelse inte alltid slår igenom som varför vi aldrig kommer att äta mat i pillerform. Det bli också nedslag bland de framtidsrätter som vi glömt bort, och bland de tillfällen där matkulturen svängt åt nya håll som ingen förutsett eller tänkt på.

Richard Tellström är författare och docent i måltidskunskap. Han har varit redaktör för TV-serier som Historieätarna, Landet Brunsås och julkalendern Tusen år till julafton.

Föredraget pågår i ca 1 h.
Boka din plats här. 

I Spritmuseums bar serveras mindre och större rätter, spännande drycker samt en Framtidsmeny som köket tagit fram i samband med aktuella utställningen Framtidens Mat & Dryck. 

Kategorier

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig