Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Pressmeddelanden

Egentligheter - Lena Andersson, Dan Wolgers.

Egentligheter - Lena Andersson, Dan Wolgers.

Pressmeddelanden   •   Okt 05, 2016 14:40 CEST

EGENTLIGHETER är en utställning av författaren Lena Andersson och konstnären Dan Wolgers som visas på Spritmuseum i Stockholm. I tätt samarbete har Andersson och Wolgers ställt sina respektive färdigheter till den andres förfogande. 

Svensk hantverkscider på Spritmuseum söndagen den 25 september

Svensk hantverkscider på Spritmuseum söndagen den 25 september

Pressmeddelanden   •   Sep 15, 2016 08:53 CEST

För första gången samlas Sveriges främsta producenter av hantverksmässigt tillverkad cider till en egen mässa. Missa inte möjligheten att prova nya uttryck av cider gjord på 100% äpplen, som till exempel iscider från Umeå, naturligt jäst cider från Oskarshamn, flaskjäst cider från Stockholms skärgård och cider tillverkad av dessert- och vildäpplen från Östgötaslätten. Som tilltugg serveras ostron.

Öl - från gaffatejp till granskott

Öl - från gaffatejp till granskott

Pressmeddelanden   •   Aug 24, 2016 16:34 CEST

Träffa bryggarna från Dugges, Eskilstuna Ölkultur, PangPang och Tempel Brygghus och provsmaka olika ölsorter smaksatta med trädgårdens växter som svarta vinbär, hallon, koriander, rabarber, äppel och granskott men även med kaffebönor, jordnötssmör samt en hyllning till gaffatejp...

Message in a Bottle. Art or Ad?

Message in a Bottle. Art or Ad?

Pressmeddelanden   •   Apr 22, 2016 10:54 CEST

När upphör konst att vara konst – för att förvandlas till ett simpelt reklambudskap? Hur långt kan och bör företag låna ett slags äkthet de aldrig kan skapa själva? “Message in a Bottle” visar verk av 30 konstnärer, både av kända namn som Annie Leibovitz och Keith Haring, men även mindre kända som Senufa och Roy Crosse, kompletterade med Absolut Vodkas annonskampanjer och reklamfilmer.

 En kväll fylld av sprit, medicin, magi och musik.

En kväll fylld av sprit, medicin, magi och musik.

Pressmeddelanden   •   Mar 29, 2016 10:02 CEST

Dryckeshistorikern Sofia Törnqvist och författaren Elin Unnes (”The Secret Gardener”, ”Herbariet”) tittar djupt ner i glaset för att reda ut hur drycker som beska droppar och äppelcider påverkat vår kultur, hur man odlar sin egen cocktail och hur det går till att få kontakt med växter (hint: shamanerna använder sprit!).

Berusande trädgård: Odla drickbart har öppnat på Spritmuseum

Berusande trädgård: Odla drickbart har öppnat på Spritmuseum

Pressmeddelanden   •   Feb 26, 2016 09:15 CET

Dill, snaps, äpple, kombucha, citronverbena, infusioner, rabarber, ginger bug och rosor… Det finns mängder av drycker – med och utan alkohol – som kan smaksättas med örter, kryddor, frukter och bär. I Spritmuseums utställning "Berusande trädgård: Odla drickbart”, får besökarna en rad tips på smaksättning, kryddning och framställning av egna drycker, det vill säga att göra det odlade drickbart.

Berusande trädgård: Odla drickbart

Berusande trädgård: Odla drickbart

Pressmeddelanden   •   Jan 26, 2016 14:00 CET

Dill, äpple, pepparrot, rabarber, kummin och rosor … Det finns mängder av drycker – med och utan alkohol – som kan smaksättas med örter, kryddor, frukter och bär. I Spritmuseums nya utställning "Berusande trädgård: Odla drickbart”, får besökarna en rad tips på smaksättning, kryddning och framställning av egna drycker, det vill säga att göra det odlade drickbart.

Öl i fokus när Daniel Burns, Guide Michelin-belönad kock, gästspelar på Spritmuseum söndag 31 januari.

Pressmeddelanden   •   Jan 13, 2016 13:40 CET

Under 2015 har Spritmuseum fokuserat på öl. Nu avslutas ölsatsningen med att Daniel Burns, kökschefen på Luksus, Green Point/Brooklyn, bjuds in till ett gästspel med öl och mat i fokus. Luksus är den enda restaurangen i världen med en stjärna i Guide Michelin som enbart serverar öl till maten.

Hur dricker Rocky? Och vad spelar alkoholen för roll i ”Fucking Sofo”?

Pressmeddelanden   •   Nov 18, 2015 09:01 CET

Hur dricker Rocky? Och vad spelar alkoholen för roll i ”Fucking Sofo”? Det kommer Kristy Beers Fägersten, som fått Spritmuseums stipendium för forskning kring svensk alkoholkultur, att kunna svara på. Hon kommer att undersöka alkoholens roll i tre av Sveriges mest populära serier: ”Rocky” av Martin Kellerman, ”Fucking Sofo” av Lena Ackebo och ”Berglins” av Jan och Maria Berglin.

Spritmuseum – Årets Ölutvecklare 2015

Spritmuseum – Årets Ölutvecklare 2015

Pressmeddelanden   •   Nov 03, 2015 15:15 CET

Spritmuseum har utsetts till årets ölutvecklare för utställningen Öl och Ölbryggan. Med motiveringen att ”Med ett nytänkande, utbildande och inspirerande angreppssätt har de helt klart lyckats påverka ölsverige. Utställningen Öl visas t o m 7 februari 2016 och den 21 november arrangerar Spritmuseum en temadag med fem bryggerier, bl a Brekeriet som fick utmärkelsen 2014.