Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Pressmeddelanden

Under Ytan - Bertil Vallien på Spritmuseum

Under Ytan - Bertil Vallien på Spritmuseum

Pressmeddelanden   •   Sep 27, 2017 15:41 CEST

Bertil Vallien, Sveriges mest erkända glaskonstnär de senaste decennierna, öppnar den 13 oktober en separatutställning på Spritmuseum. Utställningen visar en mindre känd och mörkare sida av konstnärskapet som publiken aldrig tidigare fått ta del av. I centrum står ett svart, ogenomskinligt glas vars yta liknar grafit, betong eller kolsvart pärlemor. Utställningen pågår till april 2018.

 Cidermässa på Spritmuseum

Cidermässa på Spritmuseum

Pressmeddelanden   •   Sep 11, 2017 14:36 CEST

Det pågår en ciderrevolution i Sverige. Aldrig tidigare har vi haft så många producenter som tillverkar riktig hantverkscider av 100% äppel. Söndagen den 24 september samlas några av Sveriges främsta producenter till en mässa i Spritmuseums berså. Här kan besökarna testa allt från humlad cider från Mälardalen, iscider från Umeå och cider tillverkad av gamla äppelsorter från Hälsingland.

Sveriges bästa hantverkscider

Sveriges bästa hantverkscider

Pressmeddelanden   •   Maj 30, 2017 09:22 CEST

Intresset för riktig cider växer, det märks inte minst när Spritmuseum och Riktig Cider bjöd in till SM i hantverkscider. Över 130 flaskor skickades in från hela Sverige i tävlingen som omfattade både producenter och amatörer.

Cider på Spritmuseum

Cider på Spritmuseum

Pressmeddelanden   •   Mar 06, 2017 15:49 CET

Cider har länge varit lite bortglömt i Sverige jämfört med andra länder. Men det vill Spritmuseum i Stockholm ändra på. Under året kommer museum att fokusera på cider med allt från SM i hantverkscider till temadagar och kurser. Och med cider menar vi dryck tillverkad av 100% äppel.

Rocky har flyttat in på Spritmuseum

Rocky har flyttat in på Spritmuseum

Pressmeddelanden   •   Feb 11, 2017 09:00 CET

Nu när Rocky flyttat in på Spritmuseum är det med bohag och allt. I flyttlasset har han tagit med sig såväl köket som ateljén, lantstället och kompisen Igges vardagsrum. Miljöer välkända för alla som följt Rocky genom åren. Martin Kellermans egen utgångspunkt har varit att ”göra ett Junibacken för vuxna”. Han har själv målat och skapat de olika rummen.

Anderas Dahlberg och Giovanni Passerini gästspelar på Spritmuseum

Pressmeddelanden   •   Jan 12, 2017 11:46 CET

I januari gästspelar Anderas Dahlberg från hyllade Bastard i Malmö och Giovanni Passerini, en av Frankrikes mest hyllade kockar, på Spritmuseums restaurang.

Rocky flyttar in på Spritmuseum!

Rocky flyttar in på Spritmuseum!

Pressmeddelanden   •   Dec 13, 2016 08:45 CET

Den 11 februari 2017 slår seriehunden Rocky upp dörrarna till sitt nya hem på Spritmuseum. I flyttlasset ingår såväl ateljé, som vardagsrum, kök och ett helt lantställe. Miljöer välkända för alla som följt Rocky, serietecknaren Martin Kellermans alter ego.

Hur drack vanligt folk förr och hur drack dårarna?

Hur drack vanligt folk förr och hur drack dårarna?

Pressmeddelanden   •   Nov 30, 2016 16:18 CET

Vad är egentligen normalt drickande respektive onormalt och hur har synen på det förändrats historiskt? Och vilken roll spelade mellanölet i svensk kultur under 1970-talet? Det är frågeställningarna som uppmärksammas när Spritmuseum i Stockholm för 19:e gången delar ut stipendier för forskning kring svensk alkoholkultur.

”GULDNUBBEN” till MACKMYRA

”GULDNUBBEN” till MACKMYRA

Pressmeddelanden   •   Nov 15, 2016 12:04 CET

Whiskydestilleriet Mackmyra har tilldelats Spritakademiens stora pris ”GULDNUBBEN” med motiveringen: ”Ett gäng teknologstudenters törst efter innovation, inkomst och lindrigt kvällsrus ledde till den första svenska maltwhiskyn. Bravo! Dessutom är Mackmyra branschens coolaste namn.” För tredje året delas även priset "Årets Spritkrog" ut. Priset tilldelades "Två Små Svin" i Årsta.

Årets nyskrivna snapsvisa 2016 - Det bästa med en Tesla

Årets nyskrivna snapsvisa 2016 - Det bästa med en Tesla

Pressmeddelanden   •   Okt 15, 2016 18:20 CEST

Årets Svenska Mästare i nyskrivna snapsvisor 2016 är Henrik Carlsson från Stockholm med "Det bästa med en Tesla". Det är första gången Henrik skickar in bidrag till Spritmuseums tävling "Årets nyskrivna snapsvisa" som museet arrangerat sedan 1995