Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Pressmeddelanden

Spritmuseum har tilldelats Rödfärgsprisets publikpris

Spritmuseum har tilldelats Rödfärgsprisets publikpris

Pressmeddelanden   •   Okt 19, 2012 13:41 CEST

Vartannat år delar Falu Rödfärg ut Rödfärgspriset för att uppmärksamma och premiera modern svensk arkitektur. I år var 14 bidrag nominerade runt om i Sverige och det blev Spritmuseum på Djurgården i Stockholm som tog hem det åtråvärda publikpriset.

Årets snapsvisa 2012 - Börsras av Ulf Söderqvist, Malmö

Årets snapsvisa 2012 - Börsras av Ulf Söderqvist, Malmö

Pressmeddelanden   •   Okt 06, 2012 16:05 CEST

Årets snapsvisa 2012 Årets Svenska Mästare i nyskrivna snapsvisor 2012 är Ulf Söderqvist från Malmö, med visan ”Börsras”. Gunnar Hagberg från Göteborg kom på andra plats med sin visa ”Lutfiskens skål” och Martin Holmström från Uppsala kom på tredje plats med ”Hönan”. Tävlingen arrangeras av Spritmuseum, fd Vin & Sprithistoriska Museet som arrangerat SM i nyskrivna snapsvisor sedan 1995.

EFTERLYSNING! SPRITMUSEUM SÖKER  LAKRITSMINNEN.

EFTERLYSNING! SPRITMUSEUM SÖKER LAKRITSMINNEN.

Pressmeddelanden   •   Okt 05, 2012 14:21 CEST

Spritmuseum efterlyser lakritsminnen i alla dess former till en lakritsutställning som öppnar i december. Har du minnen från barndomen? Har du minnen från barrundan? I så fall kan du bidra till en oförglömlig utställning. Inte minst vill intendent Anna-Karin Svanberg ha hjälp med att ringa in fenomenet ”lakritsshots” och dess storhetstid på 1990-talet.

SM i nyskrivna snapsvisor lördag den 6 oktober på Spritmuseum

SM i nyskrivna snapsvisor lördag den 6 oktober på Spritmuseum

Pressmeddelanden   •   Okt 02, 2012 15:01 CEST

Dags för SM i nyskrivna snapsvisor på Spritmuseum I år har det skickats in snapsvisor om eurokrisen och om wordfeud, både Annie Lööf och Anders Borg nämns och Loreens Euphoria inspirerade till fem nya texter. Över 180 visor skickades in till årets tävling i nyskrivna snapsvisor. Vilken visa som blir årets snapsvisa avgörs på Spritmuseum i Stockholm på lördag den 6/10.

ÄPPLE + ALKOHOL PÅ FLASKA, CALVADOSPROVNING

ÄPPLE + ALKOHOL PÅ FLASKA, CALVADOSPROVNING

Pressmeddelanden   •   Sep 25, 2012 12:21 CEST

Tillsammans med Nadja Karlsson avgör du om svensk cider och svenskt äppelbrännvin (från Öland) bör få nämnas på samma dag som de franska originalen. Ostar serveras. Franska för säkerhets skull. På Spritmuseum lördagen den 29 september kl 16.

Spritmuseum en publiksuccé

Spritmuseum en publiksuccé

Pressmeddelanden   •   Sep 24, 2012 13:51 CEST

Spritmuseum en publiksuccé Spritmuseum, som öppnade i somras i de gamla Galärskjulen vid Wasahamnen på Djurgården i Stockholm, har blivit en publiksuccé. Under de första tre månaderna har museet haft över 50.000 besökare – en ökning med 2000% jämfört med det gamla Vin & Sprithistoriska Museet på Dalagatan.

Kommer årets snapsvisa att handla OS i London eller prinsessor?

Pressmeddelanden   •   Aug 14, 2012 14:41 CEST

Kommer årets snapsvisa att handla OS i London eller prinsessor? Varje år får Spritmuseum in ca 200 bidrag till SM i nyskrivna snapsvisor. Många visor tar upp aktuella teman men självklart handlar de flesta visor om sill, dill och nubbe, helan och halvan, hembränning och festa i goda vänners lag. Nu är det hög tid att skicka in nyskrivna snapsvisor till Spritmuseum.

AUSTRALIENSISKA VINER I ABBAS FOTSPÅR - vinprovning på Spritmuseum

AUSTRALIENSISKA VINER I ABBAS FOTSPÅR - vinprovning på Spritmuseum

Pressmeddelanden   •   Jul 19, 2012 14:43 CEST

AUSTRALIENSISKA VINER I ABBAS FOTSPÅR Vem drack champagne på 1970-talet förutom Zarah Leander? Möjligtvis ABBA efter segern i Eurovisionsschlagerfestivalen 1974. Tre år senare gjorde de en bejublad turné i Australien, något som inspirerat Nadja Karlsson att skapa en provning med australiensiska viner, såväl mousserande som icke-mousserande, för Spritmuseums räkning.

Kultiverad fylla, föräldrars fylla sedd ur ungdomars perspektiv och brännvinsspråk – årets stipendier är utdelade!

Pressmeddelanden   •   Dec 02, 2011 12:16 CET

Vin & Sprithistoriska Museet delar ut stipendier med syfte att främja vetenskaplig forskning kring alkoholdrycker. Årets stipendiater är Ulf Larsson som studerar hur beskrivningen av brännvinets språk förändrats i bl a Systembolagets kataloger. Susanne Waldén forskar om fyllan är ett tillstånd av kropp eller kultur? och Karin Heimdahl studerar hur ungdomar beskriver vuxnas berusning.

Annika Rymark årets svenska mästare i nyskrivna snapsvisor

Annika Rymark årets svenska mästare i nyskrivna snapsvisor

Pressmeddelanden   •   Okt 08, 2011 17:56 CEST

Årets Svenska Mästare i nyskrivna snapsvisor är Annika Rymark från Västerås, med visan ”Kräftans tröst”. Holger Bak från Tommarp kom på andra plats med sin visa ”Nubbeglas” och Peter Thurell från Danderyd kom på tredje plats med ”Råg i ryggen”. Det är andra gången som en kvinna blir svensk mästare. Vin & Sprithistoriska Museet i Stockholm har arrangerat SM i nyskrivna snapsvisor sedan 1995.