Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Pressmeddelanden 4 träffar

Champagne! Från kalkjord till glamour

Champagne! Från kalkjord till glamour

Pressmeddelanden   •   Nov 30, 2017 14:15 CET

Aldrig tidigare har så många druckit så mycket champagne som idag. Trenden är global, men uppseendeväckande nog är Sverige ett av de länder i världen där ökningen gått snabbast. Sedan några år är lilla Sverige den tionde största marknaden för champagne i världen! Det har Spritmuseum i Stockholm tagit fasta på när de nu visar en utställning om champagne. Visas tom 30.10 2018.

SM i nyskrivna snapsvisor lördagen den 11 oktober på Spritmuseum

SM i nyskrivna snapsvisor lördagen den 11 oktober på Spritmuseum

Pressmeddelanden   •   Okt 07, 2014 13:06 CEST

– Över 240 snapsvisor skickades in till årets tävling i SM i nyskrivna snapsvisor vilket är rekord, trots det stora antalet inskickade visor har både Caj Gustafsson, Simrishamn och Zaida Granath, Fruängen fått med två bidrag var. Årets jury består bl a av Louise Hoffsten, sångerska och Olof Stenhammar, entreprenör och bonde.

Årets svenska mästare i nyskrivna snapsvisor är Bosse Freij från Helsingborg med visan ”Regnskydd”.

Årets svenska mästare i nyskrivna snapsvisor är Bosse Freij från Helsingborg med visan ”Regnskydd”.

Pressmeddelanden   •   Okt 05, 2013 16:22 CEST

Årets Svenska Mästare i nyskrivna snapsvisor 2013 är BAosse Freij från Helsingborg med visan ”Regnskydd”. Anders Byström från Stockholm kom på andra plats med sin visa ”Man kämpar” och Arne Brun från Lund kom på tredje plats med ” Alzheimergöken”. Tävlingen arrangeras av Spritmuseum, fd Vin & Sprithistoriska Museet som arrangerat SM i nyskrivna snapsvisor sedan 1995.

Annika Rymark årets svenska mästare i nyskrivna snapsvisor

Annika Rymark årets svenska mästare i nyskrivna snapsvisor

Pressmeddelanden   •   Okt 08, 2011 17:56 CEST

Årets Svenska Mästare i nyskrivna snapsvisor är Annika Rymark från Västerås, med visan ”Kräftans tröst”. Holger Bak från Tommarp kom på andra plats med sin visa ”Nubbeglas” och Peter Thurell från Danderyd kom på tredje plats med ”Råg i ryggen”. Det är andra gången som en kvinna blir svensk mästare. Vin & Sprithistoriska Museet i Stockholm har arrangerat SM i nyskrivna snapsvisor sedan 1995.

Evenemang 1 träff

SM i nyskrivna snapsvisor

Evenemang   •   Okt 07, 2011 09:44 CEST

På lördag den 8 oktober är det final i SM i nyskrivna snapsvisor. Årets tävling äger rum på Atelier på Drottninggatan 4, hörnet Fredsgatan, eftersom Vin & Sprithistoriska Museet är stängt pga av flytt till nya lokaler på Djurgården. Kl 13:00 Första finalomgång. Kl 15:00 Andra finalomgång. Vinnaren tillkännages ca kl 15.20. Årets jury Wille Crafoord, artist, Anders Byström, snaps...

2011-10-08, 13:00 - 16:00 CEST

Årets tävling äger rum på Atelier på Drottninggatan 4, hörnet Fredsgatan, eftersom Vin & Sprithistoriska Museet är stängt pga av flytt till nya lokaler på Djurgården.