Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stockholm Design Lab har fått uppdraget att ta fram en ny visuell identitet för nya Vin & Sprithistoriska Museet med the Absolut Art Collection

Vin & Sprithistoriska Museet  har beslutat att ge Stockholm Design Lab i uppdrag att ta fram en varumärkesplattform och en ny visuell identitet.

Vin & Sprithistoriska Museet kommer att bygga ett nytt museum i Galärskjulen på Djurgården i Stockholm som berättar om svensk sprithistoria ur flera aspekter och man får möjlighet att även visa upp den unika konstsamlingen Absolut Art Collection för svensk och internationell publik.
-  Vi är glada över att samarbeta med en av Sveriges ledande kreatörer och främsta designbyråer, säger Ingrid Leffler, museichef. Det är en spännande och väldigt rolig process vi nu har framför oss.
- Vin & Sprithistoriska Museet med Absoluts omfattande konstsamling blir ett unikt tillskott på Djurgården och vi ser fram emot att skapa en fin inramning för detta, fortsätter Björn Kusoffsky, Creative Director för Stockholm Design Lab.

För mer information:
Vin & Sprithistoriska Museet, Ingrid Leffler, museichef, 08-51 91 86 56, ingrid.leffler@vinosprithistoriska.se
Stockholm Design Lab, Björn Kusoffsky, Creative Director, 08- 5555 19 00, bjorn@stockholmdesignlab.se.

Om Vin & Sprithistoriska Museet
Vin & Sprithistoriska Museet får tillträde till sina nya lokaler i Galärskjulen, på Kungliga Djurgården i Stockholm under 2011. Konstsamlingen The Absolut Art Collection och utställningar om Sveriges unika sprithistoria kommer att vara huvudteman när museet slår upp dörrarna för allmänheten årsskiftet 2011-2012. Det nya museet ritas av Lomar Arkitekter.
 
Om Stockholm Design Lab
Stockholm Design Lab startades i Stockholm för 12 år sedan och ägs av Creative Director Björn Kusoffsky och arkitekt Thomas Eriksson. Företaget arbetar nationellt och internationellt med integrerade arkitektur-, design- och konceptlösningar för företag som Ikea, Absolut Vodka, SAS, Stadium, Åhléns, Hästens sängar, Askul Corp Japan och Moderna Museet.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig