Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny inriktning på Spritmuseums restaurang

Stjärnkock öppnar nytt på Spritmuseum i Stockholm

Den 5 maj kommer den hypade kocken Petter Nilsson från La Gazzetta i Paris att tillsammans med Erika Lindström, tidigare restaurangchef på Esperanto att ansvara för Spritmuseums restaurang.

Egen regi
- Vi är otroligt glada över att få samarbeta med just Petter och Erika, för oss är de ett dream team, säger Ingrid Leffler, museichef. När vi bestämde oss för att driva restaurangen i egen regi fick vi genom kontakter reda på att Petter var på väg tillbaka till Sverige efter 14 år i Frankrike. Vi träffades och vi insåg att våra visioner överenstämde. För Spritmuseum är mat och dryck en viktig del i upplevelsen och tillsammans med Petter och Erika har vi möjlighet att utveckla vårt museum till en mötesplats för mat- och dryckesintresserade.  

Petter Nilsson
Petter har tidigare drivit de uppmärksammade restaurangerna La Gazzetta i Paris och Les trois sallons i Uzes, Sydfrankrike. Petter är välkänd på den internationella matavantgardescenen och ingår i grupperna Gelinaz och Cook it Raw. Petter står för en matlagning där den naturliga gesten i utförandet och varsamheten med råvaran är i fokus. Han är en av dem som utvecklat det grönsaksbaserade köket.

Petter har en förmåga att kombinera konstnärliga smakupplevelser med enkelhet och tillgänglighet och hitta nya ingångar till klassiska svenska mattraditioner.

Erika Lindström
Erika kommer närmast som restaurangchef på Esperanto som 2013 utsågs både till ”Årets restaurang” och till "Årets serviceupplevelse" av "White guide". Erika har tidigare arbetat på Råkultur, Mathias Dahlgren och Pontus by the sea. Hon är sommelier och har även arbetat i Italien under åtta år med mat och dryck.

För mer information:
Helen Ericsson Sandlund, 070-52 333 18, helen.ericsson@spritmuseum.se

Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig