Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Spritmuseum öppnar kvällsrestaurang

Spritmuseum öppnar kvällsrestaurang

Den 12 mars öppnar Spritmuseums restaurang onsdag till fredag kväll. I snart ett år har Petter Nilsson och Erika Lindström tillsammans med sin personal drivit museirestaurangen på Spritmuseum. Nu är det dags för etapp två med en restaurang där man erbjuder en annan nivå av service och mat än den som erbjuds under museets öppettider.

- Kvällstid kommer vi arbeta med en annan dynamik, vi kommer att istället för en à la carte service koncentrera oss på en meny som antingen kan fås som helvegetarisk eller med inslag av kött, fisk och skaldjur, säger Petter Nilsson.

Några av rätterna som står på menyn är fänkålsmaränger med mandel, anka med purjolök, grönkål, alger och ramslök samt smörvasslesorbet med torkade blåbär och porter.

- Självklart har dryckerna en central plats i vår meny, fortsätter Erika Lindström. Eftersom nästan allt i huset hela tiden kretsar kring dryck, kan vi inte nog betona på vilket lustfyllt allvar vi tar det. Vi har kanske byggt upp den bredaste samlingen av naturligt vin i Stockholm och samtliga viner härrör från mindre, lokala producenter runtom i Europa. Öl från hantverksbryggerier och snaps från svenska producenter hör också hemma i vårt utbud av drycker.

- Vi kommer att fortsatt att arbeta med närproducerade ekologiska råvaror, naturliga väl valda drycker och de ledord vi har i vår verksamhet, avslutar Petter Nilsson.

Fakta:
Spritmuseums kvällsrestaurang öppnar den 12 mars och har öppet onsdag, torsdag, fredag kväll.

Bokningen kommer att vara öppen med tre veckors framförhållning på http://spritmuseum.se/start/restaurangen/onsdag-till-fredag/

Köksmästaren Petter Nilsson har varit bosatt i Frankrike under tio år och drev de uppmärksammade restaurangerna La Gazzetta i Paris och Les trois sallons i Uzes, Sydfrankrike. Petter är välkänd på den internationella matavantgardescenen.

Erika Lindström, restaurangchef och sommelier med förkärlek för naturviner är fd. restaurangchef på Esperanto.

För mer information:

restaurangen@spritmuseum.se

Ämnen

Kategorier


Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig