Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Spritmuseum i Stockholm är nominerat till Årets Museum i Europa 2014

Pressmeddelande   •   Dec 12, 2013 15:30 CET

Spritmuseum i Stockholm är nominerat till Årets Museum i Europa 2014

Spritmuseum har nominerats till det prestigefulla priset för bästa europeiska museum, European Museum of the Year Award 2014. Bakom utmärkelsen, som delats ut sedan 1977, står European Museum Forum. Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma museer med mycket innovativ verksamhet som på ett eller annat sätt verkat för god kvalité inom den europeiska museisektorn.

- Vi är jättestolta över nomineringen, säger Ingrid Leffler, museichef. Att få den här sortens uppmärksamhet ute i Europa, betyder enormt mycket och är ett fint kvitto på det stora förändringsarbete som museet har genomfört. Vårt museum har gjort en modig resa från att vara ett litet tillverkningsmuseum till att bli en internationell mötesplats med kreativa och unika utställningar om sprit och konst.

Juryn, som ska utse vinnaren, bedömer bl.a. de nominerade museernas företagsamhet och kreativitet i arbetet med utställningar och program och hur detta lett till förbättringar av den allmänna kvaliteten på museet. Tidigare vinnare har varit både stora och små museer, men den gemensamma nämnaren är att alla utvecklat ett förhållningssätt som varit både speciellt och som ändrat standarden för vad som anses som framstående kvalitet hos europeiska museer.

Senast ett svenskt museum vann det prestigefulla priset var 1989, då Sundsvalls museum tog hem utmärkelsen.

För mer information om Spritmuseum:
Ingrid Leffler, museichef, ingrid.leffler@spritmuseum.se Tel: 08 -1213 1301, mobil: 0768-44 04 84

För mer information om organisationen och utmärkelsen, se European Museum Forums hemsida: http://www.europeanmuseumforum.info.


Spritmuseum beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.