Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Spritmuseum en publiksuccé

Pressmeddelande   •   Sep 24, 2012 13:51 CEST

Spritmuseum en publiksuccé

Spritmuseum, som öppnade i somras i de gamla Galärskjulen vid Wasahamnen på Djurgården i Stockholm, har blivit en publiksuccé. Under de första tre månaderna har museet haft över 50.000 besökare – en ökning med 2000% jämfört med det gamla Vin & Sprithistoriska Museet på Dalagatan. Som en jämförelse hade till exempel Armémuseum under 2010 närmare 80.000 och Kungliga Myntkabinettet 67.000 besökare.

–Vi har haft en bred publik, både svenskar och besökare från alla möjliga länder. Vi är ju både ett konstmuseum och ett kulturhistoriskt museum, i K-märkta byggnader dessutom, som förmedlar genomtänkt ny arkitektur och utställningsdesign. Ett museum idag måste kunna ge unika upplevelser i en verkligt genomtänkt miljö, säger museichef Ingrid Leffler.

För mer information:
Ingrid Leffler, museichef, tel 076-844 04 84.

Museum, konsthall, dryckesprovningar, mötesplats, bar, restaurang, uteservering. Spritmuseum bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.