Gå direkt till innehåll
Spritmuseum en publiksuccé

Pressmeddelande -

Spritmuseum en publiksuccé

Spritmuseum en publiksuccé

Spritmuseum, som öppnade i somras i de gamla Galärskjulen vid Wasahamnen på Djurgården i Stockholm, har blivit en publiksuccé. Under de första tre månaderna har museet haft över 50.000 besökare – en ökning med 2000% jämfört med det gamla Vin & Sprithistoriska Museet på Dalagatan. Som en jämförelse hade till exempel Armémuseum under 2010 närmare 80.000 och Kungliga Myntkabinettet 67.000 besökare.

–Vi har haft en bred publik, både svenskar och besökare från alla möjliga länder. Vi är ju både ett konstmuseum och ett kulturhistoriskt museum, i K-märkta byggnader dessutom, som förmedlar genomtänkt ny arkitektur och utställningsdesign. Ett museum idag måste kunna ge unika upplevelser i en verkligt genomtänkt miljö, säger museichef Ingrid Leffler.

För mer information:
Ingrid Leffler, museichef, tel 076-844 04 84.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Museum, konsthall, dryckesprovningar, mötesplats, bar, restaurang, uteservering. Spritmuseum bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig