Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Spritmuseum Brygga & Berså - Smaka på svenska drycker

Pressmeddelande   •   Apr 26, 2018 17:22 CEST

Flädersnaps på Spritmuseum

Whisky från Gotland, gin från Södra Sandby, cider från Brännland, öl från Södermalm och kombucha från Djurgården. I sommar gör Spritmuseum en unik satsning på drycker från hela Sverige på sin brygga. Bryggan får dessutom en ny form och design av konstnären Karl Grandin och designern Kristoffer Sundin.

Den 18 maj, lagom till sommarens första värmande vindar, öppnar Spritmuseums nya brygga i Wasahamnen. Här är fokus på svenskproducerat och det kommer erbjudas högkvalitativa drycker, allt från öl från mikrobryggerier till whisky och hemgjord tonic.

- Vi vill samla det som händer i Dryckessverige idag, säger Ingrid Leffler, museichef på Spritmuseum. Vi har bjudit in ett 50-tal producenter från hela Sverige för att visa den mångfald som finns i landet. Vad vi vet så är vi ensamma om denna inriktning. Ett extra plus är samarbetet med konstnären Karl Grandin, en av grundarna till Omnipollo, och designern Kristoffer Sundin. 

Petter Nilsson och hans team bjuder på en spännande sommarmeny. Det serveras säsongspräglad mat från närliggande producenter vilka, precis som restaurangen, värnar om miljö och sunda förhållanden. Mindre och större passande rätter, från sill till inspirerad mjukglass.

Gästspel
Under de ljusa sommarmånaderna kommer svenska dryckesproducenter vara på plats och berätta om sina drycker. Restaurangen kommer även bjuda in kockkollegor från hela världen till spännande gästspel. All information inför gästspelen kommer finnas på Spritmuseum.se och Spritmuseums Facebook.

Design Årets Brygga – 2018
Varje år kommer en ny kreatör bjudas in för att sätta sin prägel och uttryck på bryggan och först ut är Karl Grandin. Hans verk är eklektiska, ofta handmålade och färgglada. Till årets brygga målar han bordsskivor och barfront, samt formger menyer och glasunderlägg. I slutet av säsongen kommer delar av utsmyckningen auktioneras ut.

Kristoffer Sundin, designer inom fältet för möbeldesign, inredningsarkitektur och offentliga utsmyckningar, har fått uppdraget att designa möbler och en ny grundstruktur för bryggan. Med simpel elegans och effektivitet som prioritet skapar Sundin en ny bar, nya bord och stolar. Det kommer bli 70 sittplatser och 20 ståplatser.

Öppettider
Uteserveringarna öppnar den 18 maj och hålls öppna in i september. Bryggan är öppen alla dagar i veckan, lunch serveras från kl 12 och diverse smått och gott serveras fram till sen kväll. Bersån öppnar för lunch kl 11.30. Kvällsrestaurangen flyttar ut till bersån den 16 juni. Båda uteserveringar är väderstyrda men hålls öppet så gott det går i det svenska sommarvädret, vid regn flyttar de in.

För mer information och pressbilder, vänligen kontakta:
Matilda Ivarsson, kommunikationsansvarig
Matilda.ivarsson@spritmuseum.se
08-12 13 13 07

Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Spritmuseums restaurang, brygga och berså förstärker museets arbete kring att skapa en unik plats för möten mellan mat, dryck, konst och historia.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.