Gå direkt till innehåll
Rocky och Arne Anka söker nya hem!

Pressmeddelande -

Rocky och Arne Anka söker nya hem!

Rocky och Arne Anka söker nya hem!
Nu har man chansen att köpa kopior av de kända seriefigurerna. Det är Vin & Sprithistoriska Museet som beslutat att auktionera ut scenografin till utställningen "På barrunda med Galago", som är inne på sina sista utställningsveckor. Den 12 oktober är sista chansen att se utställningen innan den plockas ner. Och fram till dess pågår också auktionen.
Serierfigurer till salu
I utställningen "På barrunda med Galago" visar tio av Sveriges främsta vuxentecknare originalteckningar på teman där krogen är en återkommande miljö för tankar, samtal, skratt och tårar. I utställningen finns också Joakim Pirinens "Bardisk utomhus" uppbyggd.
Utöver originalteckningar finns bl a Rocky, Arne Anka, fröken märkvärdig, Mats Jonssons alter ego och Lena Ackebos kulturtanter uppförstorade och uppsatta på pappskivor.
- Det är många som kommit fram och frågat om de får köpa figurerna när utställningen är klar, säger Anna-Karin Svanberg, utställningsproducent. Och varför förstöra dem!? Vi har valt att auktionera ut figurerna samt replikan av Joakim Pirinens Bardisken utomhus. Pengarna som vi får in går till Stockholms Stadsmission.
Auktion
Alla figurerna som är till salu finns på Vin & Sprithistoriska Museets hemsida www.vinosprithistoriska.se
Auktionen är förlagd till auktionssajten Tradera, där man kan söka på begreppet "utställningsscenografi" för att hitta rätt. Auktionen avslutas den 13 oktober kl 12.
För mer information:
Anna-Karin Svanberg, 08-744 70 78.
ak.svanberg@vinosprithistoriska.se

Ämnen

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig