Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

PRESSVISNING - På barrunda med Galago tisdag 24.6 kl 16-17

Pressmeddelande   •   Jun 16, 2008 13:37 CEST

I sommar kan man gå på barrunda på Vin & Sprithistoriska Museet tillsammans med kända figurer som Arne Anka, Rocky och fröken Livrädd. Tio av Sveriges främsta vuxentecknare ställer ut originalteckningar på teman där krogen är en återkommande miljö för tankar, samtal, skratt och tårar. I utställningen kan man även slå sig ner i Joakim Pirinens "Bardisken Utomhus" från seriealbumet "Den universella bristen på respekt"

Från tidigt 80-tal till idag
De berättelser vi möter i utställningen sträcker sig över närmare tre decennier, från tidigt 80-tal till idag. Vi får ta del av en mängd knivskarpa, sorgliga och ibland cyniska betraktelser av tillvaron så som den utspelar sig ute i vimlet. Krogen är ett mikrokosmos där hela livet omfattas - längtan efter gemenskap, sorg över förlorad kärlek, singelångest, sexuell frustration, starka vänskapsband, samtalsglädje, ilska över orättvisor och ojämlika förhållanden i det offentliga och privata. I utställningen inbjuds vi att glänta på dörren till det både komiska och tragiska skådespel som utspelar sig över glas och flaskor, framför bardiskar och nedanför, på väg hem och dagen efter.

Det är Joakim Pirinens nostalgiska surrealism från en bar utomhus och Martin Kellermans komiska poänger från en kö på Stureplan. Det är Nina Hemmingssons och Liv Strömquists tragikomiska betraktelser över manliga härskartekniker och Joanna Rubin Drangers karriärsångest. Det är Åsa Grennvalls och Mats Jonssons självbiografiska vardagsrealism från en järnvägsknut i Småland till ett rökigt indiehak på Skånegatan. Det är Lena Ackebos och Charlie Christensens samhällssatir från Greken på S:t Eriksplan och ett bultande Söders Hjärta.

Fakta
Utställningen visar originalteckningar av Lena Ackebo, Charlie Christensen, Åsa Grennvall, Nina Hemmingsson, Mats Jonsson, Martin Kellerman, David Liljemark, Joakim Pirinen, Joanna Rubin Dranger och Liv Strömquist.

Pressvisning
Tisdagen den 24 juni kl 16-17
Möt Charlie Christensen, Nina Hemmingsson, Mats Jonsson och Joanna Rubin Dranger som berättar om sina teckningar. Serie- och Galagoälskaren Magnus Carlson, Anna-Karin Svanberg, producent, Vin & Sprithistoriska Museet och Johannes Klenell, Redaktör Galago.

Vernissage
Tisdagen den 24 juni kl 17-20.
Musik, mingel och servering från Joakim Pirinens "Bardisken Utomhus".
DJ: Magnus Carlson (Weeping Willows).
Kl 17.30 Utställningen invigs av serie- och Galagoälskaren Magnus Carlson.

Pressbilder
Finns att ladda ner på www.vinosprithistoriska.se, se pressrum

Var?
På Vin & Sprithistoriska Museet, Dalagatan 100.

Anmälan & mer information:
Helen Ericsson Sandlund, informationsansvarig
helen.ericsson@vinosprithistoriska.se 
08-744 70 72, 070-52 333 18

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.