Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Pressvisning Less is more... not!

Pressmeddelande   •   Apr 08, 2015 14:43 CEST

Välkommen på pressvisning onsdag 22 april kl 11.

LESS IS MORE … NOT!

Konst och designföremål från 1986-96 i Absolut Art Collection. Utvalda och presenterade av Simon & Tomas.

Spritmuseum har bjudit in inredarduon Simon Davies och Tomas Cederlund och gett dem fria händer att skapa en unik miljö utifrån designföremålen i Absolut Art Collection.

Absolut Art Collection innehåller inte bara målningar och fotografier som beställdes av varumärket som en del i marknadsföringen av den trendiga vodkan. Utan även inredningar av åttiotalets och nittiotalets aktuella modeskapare och designers. Här finns t.ex. en matsalsmöbel och en sovrumsmöbel, liksom tallrikar och bestick, divaner och lampor, barskåp och mattor.

Många av designföremålen är i likhet med konstverken extravaganta. Genom sitt urval försöker museets gästkuratorer Simon & Tomas visa på hur ett otyglat, euforiskt 80-tal gick över i ett självreflekterande 90-tal, ett paradigmskifte de tolkar som en återgång till ett mer moraliskt samhälle.

– Från Absolut Art Collection har vi valt föremål som visar på en övergång från 80-talets pråliga stilar till en period då populärkulturen övergick till mer återhållsamma uttryck, säger Simon Davies.

Löfte: Nostalgitripp med humor i bagaget.

Utställningsperiod: 23 april - 6 september 2015

Varmt välkommen på pressvisning onsdagen 22 april kl 11.

Mia Sundberg, kurator, visar utställningen tillsammans med Simon Davies och Tomas Cederlund.
Därefter lunch på museets restaurang.

Plats: Spritmuseum, Djurgårdsvägen 38, Stockholm.

OSA senast den 20 april till
helen.ericsson@spritmuseum.se

Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.