Gå direkt till innehåll
Pressvisning av Den Svenska Synden onsdagen den 21 maj

Pressmeddelande -

Pressvisning av Den Svenska Synden onsdagen den 21 maj

Pressvisning av Den Svenska Synden onsdagen den 21 maj

Spritmuseum tar ett ogenerat grepp om Den Svenska Synden. Tillsammans med konstnären Peter Johansson synar museet lust och last, frigjordhet och skam utifrån begreppen Sex och Sprit.

I utställningen vandrar besökarna genom en labyrint av filmer, bilder, tidningsklipp och föremål ur den svenska syndens historia. Från 50-talets kontroversiella filmer som ”Hon dansade en sommar” och ”Sommaren med Monika”, via undangömda Systembolagsbutiker, motböcker och p-piller, fram till det sena 70-talets kultförklarade erotikklassiker ”Fäbodjäntan.”

Den Svenska Synden är en utställning som sätter fokus på det svenska välfärdssamhället där Spriten var den främsta källan till skam, samtidigt som den liberala inställningen till Sex var en källa till nationell stolthet.

I utställningen visas också en ny konstinstallation  –  en lustfylld skog där såväl träd, stenar och djur njuter i fulla drag – skapad av konstnären Lars Brunström efter en idé av  konstnärsduon Peter Johansson/Barbro Westling.

Varmt välkommen på pressvisning onsdagen den 21 maj kl 11.
Konstnären Peter Johansson och utställningsproducent Anna-Karin Svanberg kommer att visa utställningen.

70-talets stora svenska utvikningsstjärna Christina Lindberg finns tillgänglig för intervjuer. Mellan 1970 och 1975 medverkade hon i ett tjugotal filmer. Hennes roll i ”Thriller” från 1974 inspirerade Quentin Tarantino till karaktären Elle Driver i ”Kill Bill”.

Och efteråt en syndig lunch i vår nya restaurang.

Kan det bli bättre?

OSA senast den 16 maj till helen.ericsson@spritmuseum.se.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig