Gå direkt till innehåll
Ny museichef på Vin & Sprithistoriska Museet

Pressmeddelande -

Ny museichef på Vin & Sprithistoriska Museet

Ny museichef på Vin & Sprithistoriska Museet

Ingrid Leffler har utsetts till ny museichef på Stiftelsen Vin & Sprithistoriska Museet. Hon kommer närmast från auktionsbranschen där hon under fyra år varit vd på Auktionskompaniet AB, ett dotterbolag till Bukowskis.

- Jag har fått ett fantastiskt roligt uppdrag där jag får möjlighet att förena mina intressen för kulturföremål, modern konst och att bygga varumärken, säger Ingrid Leffler. Mina tidigare erfarenheter av att skapa intresse kring moderna och antika kulturföremål har gett mig kunskaper som kommer att vara till nytta i arbetet med museets samlingar och utvecklingen av museet. Särskilt ser jag fram emot att få lyfta fram den unika konstsamlingen "The ABSOLUT ART Collection" som finns inom museet. Den är av såväl svenskt som internationellt intresse, avslutar hon.

Stiftelsen Vin & Sprithistoriska Museet är ett specialmuseum för vinets och brännvinets kulturhistoria i Sverige. Museet är det enda i sitt slag i landet. Från att ha ägts av Vin & Sprit AB ombildades museet 1992 till en fristående stiftelse.
I samband med försäljningen av V&S, Vin & Sprit AB, till Pernod Ricard S.A. övertog svenska staten samlingen "The ABSOLUT ART Collection", som består av ca 800 konstverk som tillkommit i samband med de marknadsföringskampanjer som bidragit till att göra varumärket ABSOLUT till ett av världens mest kända varumärken i sin bransch. Konstsamlingen överfördes till Vin & Sprithistoriska Museet i samband med försäljningen av V&S.

För mer information:
Ingrid Leffler, museichef, t + m 08 - 51 91 86 56 ingrid.leffler@vinosprithistoriska.se

Högupplöst bild på Ingrid Leffler finns på www.vinosprithistoriska.se, se pressrum.
Foto: Per Myrehed.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig