Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

NO LABEL - Ingen etikett, inga fördomar.

Pressmeddelande   •   Apr 11, 2017 09:15 CEST

NO LABEL- Ingen etikett, inga fördomar. Det är utgångspunkterna för sommarens utställning på Spritmuseum med verk av bl a Alexander Kosolapov.

NO LABEL

Ingen etikett, inga fördomar. Det är utgångspunkterna för sommarens utställning med verk ur Absolut Art Collection på Spritmuseum.

Samlingen byggdes upp av Absolut Vodka under tjugo års tid och innehåller över 800 verk av 500 konstnärer från hela världen, en del av dem ikoner som Andy Warhol, Damien Hirst och Louise Bourgeoise. Redan från start hade Absolut Vodka genom samarbeten med konstnärer, modedesigners och musiker använt mångfalden som strategi. De första konstnärerna i Absolut Art Collection, Andy Warhol och Keith Haring, var betydande namn i New Yorks konstkretsar – både bland societeten och på gayklubbar av underground-karaktär.

No Label fokuserar på några av de aktivistiska konströrelserna under 1990-talet som ifrågasatte regimer och stod upp för människors lika värde. I annonskompanjen Absolut Glasnost (1989–90) medverkade konstnärer från Sovjet, som då var på väg att upplösas. Kampanjen Absolut Statehood från 1991 drog in pengar till AIDS-forskning och lyfte outsider artists, det vill säga självlärda konstnärer utanför etablissemanget. Absolut Heritage (1991) och Absolut Expressions (1997) samlade afroamerikanska konstnärer.

Tid: 29 april–27 september, Spritmuseum, Djurgårdsvägen 38. Stockholm
www.spritmuseum.se

För mer information:
MIa Sundberg, konstintendent, 
E-post: mia.sundberg@spritmuseum.se
Tel: 08-1213 1304

Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://vin---sprithistoriska-museet.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.