Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Nadja Karlsson på Spritmuseum - Årets Dryckesprofil

Pressmeddelande   •   Dec 04, 2014 14:42 CET

Nadja Karlsson på Spritmuseum: Årets Dryckesprofil 2014.

Nadja Karlsson har utsetts till Årets Dryckesprofil 2014 av tidningen Allt om Vin och nyhetssajten WoW News. Juryn grundar sitt beslut på röster från konsumenter, producenter, importörer, Systembolaget och restaurangfolk. Nadja fick över 80% av de inskickade rösterna!

Motiveringen löd:
”För modiga ställningstaganden som utmanar fördomar och stolt öppnar nya perspektiv på både Pride, vin och sprit.”

Stand up och Nobelföreläsning
Nadja, som året om inspirerar Spritmuseums besökare med sina dryckesprovningar, var strålande glad över utmärkelsen.
– Allt kanske blir större för oss transpersoner, vi är så vana att behöva kämpa. Det var som när jag invigningstalade på Pride i somras, när jag kom ut fanns det inte i min tankevärld att jag skulle kunna eller få göra det, berättar Nadja i en intervju i nya numret av Allt om Vin.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Just nu arbetar Nadja med Spritmuseums ölutställning som öppnar den 6 februari och vårens verksamhet där hon kommer att hålla provningar med allt från suröl, champagne och korv till världens rökigaste whisky.

– Vi är så oerhört stolta över Nadja och att hon fått den här fina utmärkelsen. Det är en ynnest att få arbeta med Sveriges bästa dryckesprovare och få utmana föreställningarna hur dryckesprovningar ska gå till, säger Ingrid Leffler, museichef. Vi får ofta tackbrev från besökare som skriver att Nadjas provningar både är de roligaste och mest kunskapsintensiva de varit på.

För kontakt:
Nadja Karlsson, nadja.karlsson@spritmuseum.se, tel 070-418 27 36
Ingrid Leffler, ingrid.leffler@spritmuseum.se, tel 08-1213 1301

Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://vin---sprithistoriska-museet.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.