Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kommer årets snapsvisa att handla OS i London eller prinsessor?

Kommer årets snapsvisa att handla OS i London eller prinsessor?

Varje år får Stiftelsen Vin & Sprithistoriska Museet in ca 200 bidrag till SM i nyskrivna snapsvisor. Många visor tar upp aktuella teman och 2011 fanns visor om mobiltelefoner, appar, Greklandskrisen och Almedalsveckan. Men självklart handlar de flesta visor om sill, dill och nubbe, helan och halvan, hembränning och festa i goda vänners lag.

Vad kommer att dominera årets bidrag? Svaret får vi den 8 oktober då ”SM i nyskrivna snapsvisor” genomförs. För även om Vin & Sprithistoriska Museet har bytt namn till Spritmuseum och flyttat till Djurgården kommer SM i nyskrivna snapsvisor att genomföras som vanligt.

- Nu är det åter dags att skicka in nyskrivna snapsvisor till oss, säger Helen Ericsson Sandlund, programansvarig. Senast den 1 september ska snapsvisorna vara oss tillhanda.  För att få delta i tävlingen måste snapsvisan vara nyskriven och inte tidigare ha framförts. Dessutom har vi satt en maxgräns med tre bidrag per författare.

Mer information finns på www.spritmuseum.se


Ämnen

Kategorier


Spritmuseum beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig