Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Julmiddag med Himmelsraften

Pressmeddelande   •   Okt 16, 2018 15:39 CEST

Spritmuseum restaurang, foto Jonas Lindström

Varför har vi så mycket kryddor i julens drycker och hur ser kryddorna ut?
Det får man svar på när man besöker vinterutställningen En kryddad jul på Spritmuseum.

Framförallt får man reda på mer om julens öl, snaps och glögg och vad kryddorna har för egenskaper. Blir man verkligen snäll av pepparkakor? Allt illustrerat av fotografen Edvard Koinbergs fantastiska kryddbilder. Och det är troligen Stockholms mest väldoftande utställning. 

Utställningen visas 13 november 2018 – 13 januari 2019. 

Julmiddag med Himmelsraften

Just nu håller kockarna på Spritmuseum på att tillverka både julöl, glögg och kryddar snapsar. För självklart ska ett Spritmuseum erbjuda sina egna tolkningar på de klassiska dryckerna. Den 22 november och fram till jul bjuder Spritmuseums restaurang in till en unik julmiddag. Kvällen börjar med en visning där besökarna får lyssna på minst 10 "åfanismer" om julens drycker och traditioner samtidigt som de får provsmaka tilltugg och dryck från Spritmuseums kritikerrosade kök.

Visningen följs av en middag baserad på traditionella råvaror i ny tappning. Den kryddade avsmakningsmenyn skapad av Petter Nilsson, kökschef, och hans team består av sex serveringar, en blandning av det traditionella med det moderna. Det bjuds bl.a. på strömming med syrad grädde och malt, julpâté, anka stekt på benet, himmelsraften och som avslutning söta smaker från en Clementincurd med risgrynsmaränger samt lite extra till kaffet. En vegetarisk meny finns att välja. Från Dryckeslabbet serveras bl.a. museets egna kombucha, glögg och julöl. Petter Nilsson har en unik förmåga att kombinera konstnärliga smakupplevelser med enkelhet och tillgänglighet och hitta nya ingångar till klassiska svenska mattraditioner.

*åfanism – å fan, saker du troligen inte hade en aning om.

Pris: 1 185 kr/pers. exkl moms. I priset ingår visning, smakprover av mat och dryck under visningen, sex rätter samt något till kaffet. 800 kr exkl moms för enbart julbord. Dryck till maten tillkommer.

För pressfrågor, vänligen kontakta:
Matilda Ivarsson, Kommunikationsansvarig
Matilda.ivarsson@spritmuseum.se

Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Spritmuseums restaurang, brygga och berså förstärker museets arbete kring att skapa en unik plats för möten mellan mat, dryck, konst och historia.

Sedan fem år tillbaka är det kocken Petter Nilsson från hyllade restaurangen La Gazzetta i Paris som ansvarar för Spritmuseums restaurang. Petter har en unik förmåga att kombinera konstnärliga smakupplevelser med enkelhet och tillgänglighet och hitta nya ingångar till klassiska svenska mattraditioner. Spritmuseum har ett fantastiskt läge vid Wasahamnen på Djurgården med utsikt över Kastellholmen och Söders höjder.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.