Gå direkt till innehåll
Hur smakar hantverkscider?

Pressmeddelande -

Hur smakar hantverkscider?

Hur smakar hantverkscider?

Det pågår en ciderrevolution i Sverige. Aldrig tidigare har vi haft så många producenter som tillverkar riktig hantverkscider av 100% äpplen. Söndagen den 29 september samlas några av landets främsta producenter till en mässa i Spritmuseums berså.

Spritmuseum och Riktig Cider har för fjärde året i rad bjudit in svenska ciderproducenter, flera av dem prisbelönade för Sverige bästa cider. Men här finns möjlighet att testa cider från bl a England, Spanien och Frankrike men även att musta äpplen.

Mässan hålls mellan kl 12 - 16 i museets berså med fritt inträde och möjligheten att köpa provsmakningsbiljetter på plats för 25 kr/st. Museets brygga är öppen och serverar lunch hela dagen.

Följande producenter kommer finnas på plats den 29 september:

Fruktstereo, Malmö
Pomologik, Strängnäs
Köpings musteri
Sent om cider, Stockholm
Vistakulle fruktodling, Huskvarna.

Övriga medverkande:
Riktig Cider som importerar cider från bl a Frankrike, England och Spanien.
Äkta vara / Fruktförmedlingen.
Krohns mobila musteri på plats från kl 11. Ingen minimimängd för inlämning utan äpplena mustas i fulla batcher tillsammans med andra besökares.

Ett samarbete mellan Spritmuseum och Riktig Cider och med stöd av Jordbruksverket och Region Stockholm.

Spritmuseum öppnar även en utställning om hantverkscider i början av 2020.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig