Gå direkt till innehåll
Gastronomiska gästspel på Spritmuseum 25-28 september 2014

Pressmeddelande -

Gastronomiska gästspel på Spritmuseum 25-28 september 2014

Gastronomiska gästspel på Spritmuseum

25-28 september 2014

I samband med Taste of Stockholm matfestivalen i Wasahallen och Galärparken kommer Petter Nilsson och hans personal på Spritmuseums restaurang att anordna tre unika middagar tillsammans med två internationella gästkockar.

-  Vi har valt att bjuda in två kockar som väl representerar samtiden och som kommer visa oss lite av framtiden, säger Petter.

Först ut, torsdag kväll den tjugofemte, är Daniel Burns från Luksus, Green Point/Brooklyn.
- Daniel, som jag lärde känna när han var dessertchef på Noma dit han kom via Saint John och Fat duck i London, har nu efter en period som utvecklingsansvarig för Momofuko NYC öppnat i egen regi, fortsätter Petter. Daniels restaurang Luksus ligger i rummet bakom ölbaren Tørst. Här serveras hans personliga tolkning av amerikansk matlagning med klara nyansrika smaker. Precis som på Luksus kommer vi att para ihop maten med ett urval av öl.

Lördagen den tjugosjunde är det Leandro Carreira som är gästkock. Leandro var i flera år Sous chef på Mugaritz utanför San Sebastian, senare har han även verkat som kökschef på Viajante, Bethnal Green London. Den senaste tiden har Leandro haft en supper club på One Leicester Street hotel.

Potugalfödda Leandro tillhör den nya generationens kockar, han låter sig influeras av olika kulturer och moderna tekniker för att med dess hjälp laga mat trogen sina rötter.

- Den tredje middagen kommer att vara söndagen den tjugoåttonde, då kommer vi att alla tillsammans laga middag, säger Petter. Den kommer vara en blandning av best off, nya påfund och samarbeten.

Fakta:
Middagen börjar med gemensam aperitif i museets foajé klockan 19:00, de första rätterna serveras kl. 19:30.
Priset för meny och aperitif är 850 kr.
Dryckespaketens pris är varierande, självklart finns det även en omfattande vinlista till förfogande. 
Biljetterna bokas på www.spritmuseum.se, se restaurang, boka bord.


Ämnen

Regioner


Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig