Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Det händer på Spritmuseum - två nya utställningar och ZLATANERADE VINER!

Pressmeddelande   •   Sep 16, 2013 10:49 CEST

Det händer på Spritmuseum 

Rude Girls 19.9 – 14.2 2014

I höst kommer Spritmuseum att visa verk av Beatrice Cussol, en mycket intressant företrädare för konst ur ett feministiskt perspektiv – och sedan 2002 representerad i museets unika konstsamling Absolut Art Collection. Konstnären Jens Fänge har format rummet där Cussols verk hänger.  Vita och blodröda väggar skapar i likhet med Cussols verk associationer till kärlek, men även till mer eller mindre obehagliga kroppsvätskor.

Söta djur, fluffiga moln, blod, sex och njutning
Här visas surrealistiska akvareller utförda i snabba penseldrag, nästan som serierutor. Vid en första anblick ser Cussols målningar ut att vara gjorda av en skolflicka. Det är pippilotter, färgglada handväskor, volangklänningar och fluffiga moln med ögon och mun. Men tittar man närmare blir innehållet mer mångbottnat, obehagligt och förvirrande.  Kvinnorna på målningarna beter sig nämligen inte som man förväntar sig.

A Selection from Absolut Art Collection. 19.9 – 14.2 2014

Samtidigt med Rude Girls invigs ytterligare en utställning som tar sin utgångspunkt i konstsamlingen.
Här presenteras 30 utvalda verk, av bland andra Louise Bourgeois och fotografen Herb Ritts, de flesta aldrig tidigare visade på Spritmuseum.

Provningar


Lördag 21 september kl 15
ZLATANERADE VINER
eller
När vi smakat klart kommer även du att känna dig brutalt överlägsen.
Zlatanera är ett nytt verb i svenskan, godkänt av Svenska Språkrådet, och betyder att man dominerar, att man klarar något med kraft. Vinerna på den här provningen är så att säga alla kandidater till att vinna franska ligan – trots inte alltid så lång erfarenhet.
Pris: 400 kr, biljetter förbokas.

Tisdag 1 oktober kl 18
Från Birka till Bombay
eller
De senaste tusen årens öltrender
.
Under Nadja Karlssons ledning smakar vi på några unika ölsorter.
Pris: 300 kr, biljetter förbokas.

Visningar
Dagligen kl 13 på svenska och kl 15 på engelska. Spritmuseum
Djurgårdsvägen 38
11521 Stockholm

www.spritmuseum.se
info@spritmuseum.se

För bilder, kontakta helen.ericsson@spritmuseum.se

Det nya museet beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.