Gå direkt till innehåll
Dags för snapsvisor

Pressmeddelande -

Dags för snapsvisor

Dags för snapsvisor

Snapsvisor är ett måste till midsommar. På Spritmuseums hemsida finns det snapsvisehäfte att ladda ner med ett urval visor som passar just till midsommar.

-  Vi märker på antalet besökare på vår hemsida att det är dags för midsommar, säger Helen Ericsson Sandlund, programansvarig på Spritmuseum i Stockholm. Dagen innan midsommar har vi en ökning av besökarna med över tusen procent och alla laddar ner våra snapsvisehäften. Man passar också på att ladda hem snapsvisehäften med visor som passar till andra tillfällen som kräftor och sommar. Fler av visorna i häftena kommer från SM i nyskrivna snapsvisor.

Varje år får Spritmuseum in ca 200 bidrag till SM i nyskrivna snapsvisor. Många visor tar upp aktuella teman och förra året fanns visor om eurokrisen, wordfeud, och Loreens Euphoria. Men självklart handlar de flesta visor om sill, dill och nubbe, helan och halvan, hembränning och festa i goda vänners lag.

Vad kommer att dominera årets bidrag? Svaret får vi den 5 oktober då ”SM i nyskrivna snapsvisor” genomförs.

-  Nu är det åter dags att skicka in nyskrivna snapsvisor till oss, säger Helen Ericsson Sandlund. Senast den 1 september ska snapsvisorna vara oss tillhanda.  För att få delta i tävlingen måste snapsvisan vara nyskriven och inte tidigare ha framförts. Dessutom har vi satt en maxgräns med tre bidrag per författare.

Mer information finns på www.spritmuseum.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


Det nya museet beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig