Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Cidermässa på Spritmuseum

Pressmeddelande   •   Sep 11, 2017 14:36 CEST

Aldrig tidigare har vi haft så många producenter som tillverkar riktig hantverkscider av 100% äppel.

Unikt tillfälle att testa riktig cider

Det pågår en ciderrevolution i Sverige. Aldrig tidigare har vi haft så många producenter som tillverkar riktig hantverkscider av 100% äppel. Söndagen den 24 september samlas några av Sveriges främsta producenter till en mässa i Spritmuseums berså. Här kan besökarna testa allt från humlad cider från Mälardalen, iscider från Umeå och cider tillverkad av gamla äppelsorter från Hälsingland. Svenska Ciderfrämjandet kommer även att berätta om den svenska ciderns historia.

Spritmuseum och Riktig Cider har för andra året i rad bjudit in svenska ciderproducenter, flera av dem prisbelönade för Sverige bästa cider som Bredalens Gårdsmusteri, Brännland Cider, Pomologik och Fruktstereo. Men här finns även möjlighet att testa cider från bl a Danmark, England, Spanien och Frankrike.

Mässan hålls mellan kl 12 - 16 i museets berså med fritt inträde och möjligheten att köpa provsmakningsbiljetter på plats för 20 kr/st. Det blir ett unikt tillfälle att möta producenter, prova cider och låta sig inspireras! Kl 14.00 presenterar även Svenska Ciderfrämjandet sin forskning om svensk ciderhistoria - ”Ligesom Wijn eller Miöd” i museets provningsrum.

- Vi tycker det är otroligt roligt att få uppmärksamma cidern, speciellt den svenska, berättar Helen Ericsson som står bakom eventet. När vi anordnade SM i hantverkscider tidigare i år var intresset överväldigande och vi såg potentialen för fler cider-relaterade evenemang.

Följande producenter kommer finnas på plats den 24 september:

MarkCider - Gässhult, Oskarshamn
Tosarbo Cider - Myra, Delsbo
Vin & Natur - Köpenhamn
Bramleys - Kålland
Bredalens Gårdsmusteri - Ingarö
Brännland Cider - Brännland
Pomologik - Strängnäs
Fruktstereo - Malmö

På plats finns även Riktig Cider, Fruktförmedlingen, Svenska Ciderfrämjandet och Humlegårdens ekolager.

För mer information om mässan och alla producenter vänligen besök https://spritmuseum.se/om-spritmuseum/sm-i-hantverkscider/.

Ett samarbete mellan Spritmuseum och Riktig Cider.

Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.