Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Cider på Spritmuseum

Pressmeddelande   •   Mar 06, 2017 15:49 CET

Under 2017 kommer Spritmuseum att fokusera på cider med allt från SM i hantverkscider till temadagar och kurser.

Cider på Spritmuseum

Cider har länge varit lite bortglömt i Sverige jämfört med andra länder. Men det vill Spritmuseum i Stockholm ändra på. Under året kommer museet att fokusera på cider med allt från SM i hantverkscider till temadagar och kurser. Och med cider menar vi dryck tillverkad av 100% äppel.

SM i cider
För första gången får hantverkscider i Sverige sin egen tävling. Lördagen den 20 maj avgörs vem som tillverkar bäst hantverkscider i Sverige. Tävlingen är indelad i två klasser, för professionella tillverkare och för amatörer. I juryn finns bl a dryckesskribenterna Alf Tumble och Per Styregård.
Inlämning av cider sker på Spritmuseum senast lördagen den 13 maj.

Hur gör man cider?
Det kan man lära sig under ledning av Stefan Dehlén, författare till "Ciderboken". Under tre torsdagar i vår kommer Stefan att lära ut allt från äppelkunskap, vilka redskap som behövs för ciderproduktion hemma, olika jästsorter som finns till hur man tillverkar andra drycker av äpplen, päron och kvitten. Biljetter till kursen säljs på www.spritmuseum.se

Äpplets dag med cider
Söndagen den 24 september firar Spritmuseum "Äpplets dag" genom att i samarbete med Riktig Cider bjuda in några av Sveriges bästa producenter av hantverksscider till en mässa i museets berså. Här kan man provsmaka spännande cidersorter och museets restaurang erbjuder ostron dagen till ära. 

Mer information:
Helen Ericsson Sandlund, informationsansvarig Spritmuseum, helen.ericsson@spritmuseum.se. tel 08-1213 1303. 

Anna Häggblom, Riktig Cider, anna@riktigcider.se, tel 073 633 06 62


Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://vin---sprithistoriska-museet.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.