Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

​Champagne på Spritmuseum - Från kalkjord till glamour.

Pressmeddelande   •   Okt 05, 2017 13:05 CEST

Utställningen om champagne öppnar 17 november 2017 på Spritmuseum.

Finns det verkligen 50 miljoner bubblor i en flaska champagne och vad är skillnaden mellan champagne och prosecco? Det är några av de frågor som Spritmuseums nya utställning om champagne ger svar på. För vad passar bättre än att berätta om champagnens historia när museet firar 50-årsjublieum? En dryck som ökat försäljningen på Systembolaget med över 733% sedan det glada 80-talet. "Skål, ta mig fan" som Jacob Dahlin skulle ha sagt!

Utställningen, som öppnar den 17 november, handlar både om jordmåner, tillverkningen av champagne och dryckens svenska historia. Men också om hur drycken satte sin prägel på hip-hopen, om Stureplansbratsens vaskningar och om Patsy och Edinas vodkaspetsade Stoli-Bolli från 90-talsserien Absolutely Fabulous. Besökaren kommer även få en tillbakablick på champagnens historia, bland annat om att bubblorna från början var ett misstag, om kunglig konsumtion och varför man egentligen använde en champagnevisp. 

Utställningen är formgiven av Designstudion Form Us With Love, som även stod bakom museets uppskattade utställningen "Öl" från 2014.

50 år som museum
1967 öppnade Vin & Sprithistoriska Museet i det gamla vinlagret på Dalagatan 100 som ett företagsmuseum åt AB Vin- & Spritcentralen. För fem år sedan flyttade museet till Galärskjulen på Djurgården och bytte samtidigt namn till Spritmuseum.

För mer information:

Matilda Ivarsson, tel 0704 98 02 73

Matilda.ivarsson@spritmuseum.se

Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.