Gå direkt till innehåll
Berusande trädgård - pressvisning torsdag 25 februari kl 15.30

Pressmeddelande -

Berusande trädgård - pressvisning torsdag 25 februari kl 15.30

Välkommen på pressvisning 25 februari kl 15.30

Berusande trädgård: Odla drickbart.

Med utställningen ”Berusande trädgård: Odla drickbart” vill Spritmuseum berätta historien bakom drycker och växter, om trädgårdslängtan och om odlingens lisa för själen. Och självklart om de drycker som trädgården kan inspirera till; ekologiska och hemmagjorda drycker, välgjorda, snygga och smakrika drinkar (med eller utan alkohol), smaksatta med sådant som växer i skog, mark och trädgård. Eller på exotiska platser runt om i världen.

Till utställningen hör en liten katalog, eller snarare receptsamling, där museets omskrivna restaurang delar med sig av recept som både fångar historia och framtid: fermenterad spratteldryck, kombucha på vitt te och rosor, pepparrotssnaps, spelt-kvitten vatten, (h)ägglikör, havtornslemonad och mycket mer.

Oavsett om man trivs bäst på balkongen, kolonin eller på tomten är förhoppningen att utställning och katalog väcker lusten att odla drickbart.

Välkommen på pressning torsdagen den 25 februari kl 15.30.

Anna-Karin Svanberg, producent och Eva Lenneman, intendent, visar utställningen. Erika Lindström och Petter Nilsson från Spritmuseums restaurang bjuder på några drycker från receptsamlingen.

På plats finns även utställningens referensgrupp Ulrika Flodin Furås som berättar om urban odling och Solveig Sommarström expert på snapskryddning.

Utställningsperiod: 26 februari 2016 - januari 2017

Anmälan senast 23 februari till helen.ericsson@spritmuseum.se eller på 08-1213 1303.

Relaterade länkar

Ämnen


Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig