Gå direkt till innehåll
"ABSOLUT SIN" PÅ SPRITMUSEUM! VÄLKOMMEN PÅ PRESSVISNING. TISDAG 4 JUNI KL 11.

Pressmeddelande -

"ABSOLUT SIN" PÅ SPRITMUSEUM! VÄLKOMMEN PÅ PRESSVISNING. TISDAG 4 JUNI KL 11.

"ABSOLUT SIN" PÅ SPRITMUSEUM!

VÄLKOMMEN PÅ PRESSVISNING.
TISDAG 4 JUNI KL 11.

På nationaldagen, den 6 juni, öppnar Spritmuseum en nostalgisk utställning om hur svenska staten drack du-skål med nattklubben Studio 54 i New York.

Det är berättelsen om hur det lilla spritlandet Sverige, med världens mest restriktiva alkoholpolitik, skapade ett av världens mest välkända varumärken – Absolut Vodka. Att Sverige skulle lansera en storsäljande exportvodka i slutet av 1970-talet var nämligen inte helt självklart. Att exportera svensk sprit likställdes med export av synden.

Det är också en utställning om 1980-talets USA, om nyskapande marknadsföring, om konstnären Andy Warhol och klänningar i rent guld. Samt sist men inte minst, med hjälp av skisser, prototyper och minnen från sena nätter på ateljéer och i flygplan – historien om hur en flaska blir till.

Tisdagen den 4 juni kl 11 är du välkommen på pressvisning av utställningen samt försommarlunch. Utställningen visas av Anna-Karin Svanberg, utställningsproducent.

O.S.A. senast torsdagen den 30 maj (om du vill delta i lunchen) till
helen.ericsson@spritmuseum.se eller 070-52 333 18.

Välkommen!

Helen Ericsson Sandlund


Ämnen


Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig