Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

ABSOLUT ART Collection till Vin & Sprithistoriska Museet

Pressmeddelande   •   Jul 24, 2008 13:45 CEST

ABSOLUT ART Collection till Vin & Sprithistoriska Museet

Kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell överlämnade ABSOLUT ART Collection till Vin & Sprithistoriska Museet torsdagen den 24 juli.
I samband med den nu slutförda försäljningen av V&S Vin & Sprit AB till Pernod Ricard S.A. kommer svenska staten att överta en betydande samling av konstverk. Samlingen, the ABSOLUT ART Collection, består av ca 800 konstverk som tillkommit i samband med de marknadsföringskampanjer som bidragit till att göra varumärket ABSOLUT till ett av världens mest kända varumärken i sin bransch.
Konstsamlingen kommer att överföras till Vin & Sprithistoriska Museet och processen att få hem tavlorna till Sverige beräknas vara klar i mars nästa år.
- Vi är mycket glada över att få överta de 800 verken som idag förvaras i Paris och New York, säger Göran Lundqvist, ordförande i Stiftelsen Vin & Sprithistoriska Museet. Samlingen är det mest sprithistoriska vi har. Varumärket ABSOLUT är en unik framgång och har byggts genom kreativitet där man har använt världens mest prominenta konstnärers skapande i marknadsföringen. Både ur ett konst- och varumärkesperspektiv är samlingen unik. Samlingen kommer att locka många internationella besökare eftersom kampanjen är mer känd utanför Sverige.
- Vin & Sprithistoriska Museet visar svensk alkoholhistoria och denna historia innehåller både positiva och negativa aspekter. The ABSOLUT ART Collection passar väl in i museets samlingar eftersom den skildrar en epok som inneburit en fantastisk svensk exportsuccé. Nu söker vi nya lokaler för konsten och våra samlingar, säger Mirja Lausson, museichef.

För mer information:
Göran Lundqvist, styrelseordförande, 070-544 7003
Mirja Lausson, museichef, 070-593 58 60, 0176-591 79

Pressbild:
www.vinosprithistoriska.se, se pressrum

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.