Gå direkt till innehåll
Absolut Louisiana - George Rodrigue, Absolut Art Collection
Absolut Louisiana - George Rodrigue, Absolut Art Collection

Pressmeddelande -

Absolut Art Collection - The Wilder Side

Absolut Art Collection – The Wilder Side
21 april – 9 september 2018

Det krälar, svävar, surrar, spinner och ylar i sommarens konstutställning på Spritmuseum. Vi rör oss från polartrakterna till tropikerna och tillbaka, via flyttfåglar, moderspindlar och dansande sjöstjärnor.

Några av de mest kända konstverken från Absolut Art Collection har djur som motiv, som Louise Bourgeois spindel, Ed Ruschas ylande vargsilhuett, Maurizio Cattelans bakfulla mus och George Rodrigues blåa lilla hund. Djuren kan utgöra verkets mittpunkt medans andra är en mindre detalj, om än alltid i sällskap av den verkliga huvudrollsinnehavaren, vodkaflaskan.

Som alltid i Absolut Art Collection så är urvalet färgstarkt och mångsidigt, med många olika tekniker och uttryck. Konstnärerna kommer från många olika delar av världen, vissa är superkända, andra arbetar mer lokalt. Nästan alla bilder i Absolut Art Collection har varit en annons någonstans i världen. Som bilder betraktade befinner de sig i en gråzon mellan konst och reklam. Nu visas originalverken.

Tid: 21 april – 9 september 2018, Spritmuseum, Djurgårdsvägen 38. Stockholm
www.spritmuseum.se

För mer information:
Mia Sundberg, konstintendent,
E-post: mia.sundberg@spritmuseum.se Tel: 08-1213 1304

För pressfrågor:
Matilda Ivarsson, kommunikationsansvarig
E-post: matilda.ivarsson@spritmuseum.se Tel: 08-1213 1307

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Kontakter

Hanna Elmberg

Presskontakt PR-ansvarig