Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Snapsvisor till midsommar

Nyhet   •   Jun 17, 2014 10:25 CEST

Dags för snapsvisor

Snapsvisor är ett måste till midsommar. På Spritmuseums hemsida finns det snapsvisehäfte att ladda ner med ett urval visor som passar just till midsommar.

-  Vi märker på antalet besökare på vår hemsida att det är dags för midsommar, säger Helen Ericsson Sandlund, programansvarig på Spritmuseum i Stockholm. Dagen innan midsommar har vi en ökning av besökarna med över tusen procent och alla laddar ner våra snapsvisehäften. Fler av visorna i häftena kommer från SM i nyskrivna snapsvisor.

Varje år får Spritmuseum in ca 200 bidrag till SM i nyskrivna snapsvisor. Många visor tar upp aktuella teman men de flesta handlar om sill, dill och nubbe, helan och halvan, hembränning och festa i goda vänners lag.

2013 års svenska mästare Bosse Freij från Helsingborg skrev en visa med ett passande tema till årets midsommarfirande:

REGNSKYDD
Melodi: Apladalen i Värnamo

Nu kommer regnet, sa vädergubben
Nu skyfall hotar att dränka nubben
Till paraplydrink får den kläs ut
Men hellre det än att den spä´s ut!

Vad kommer att dominera årets bidrag? Svaret får vi den 5 oktober då ”SM i nyskrivna snapsvisor” genomförs.

-  Nu är det åter dags att skicka in nyskrivna snapsvisor till oss, säger Helen Ericsson Sandlund. Senast den 1 september ska snapsvisorna vara oss tillhanda.  För att få delta i tävlingen måste snapsvisan vara nyskriven och inte tidigare ha framförts. Dessutom har vi satt en maxgräns med tre bidrag per författare.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.