Följ Spritmuseum & Absolut Art Collection

Snapsvisor till midsommar

Nyhet   •   Jun 17, 2014 10:25 CEST

Dags för snapsvisor

Snapsvisor är ett måste till midsommar. På Spritmuseums hemsida finns det snapsvisehäfte att ladda ner med ett urval visor som passar just till midsommar.

-  Vi märker på antalet besökare på vår hemsida att det är dags för midsommar, säger Helen Ericsson Sandlund, programansvarig på Spritmuseum i Stockholm. Dagen innan midsommar har vi en ökning av besökarna med över tusen procent och alla laddar ner våra snapsvisehäften. Fler av visorna i häftena kommer från SM i nyskrivna snapsvisor.

Varje år får Spritmuseum in ca 200 bidrag till SM i nyskrivna snapsvisor. Många visor tar upp aktuella teman men de flesta handlar om sill, dill och nubbe, helan och halvan, hembränning och festa i goda vänners lag.

2013 års svenska mästare Bosse Freij från Helsingborg skrev en visa med ett passande tema till årets midsommarfirande:

REGNSKYDD
Melodi: Apladalen i Värnamo

Nu kommer regnet, sa vädergubben
Nu skyfall hotar att dränka nubben
Till paraplydrink får den kläs ut
Men hellre det än att den spä´s ut!

Vad kommer att dominera årets bidrag? Svaret får vi den 5 oktober då ”SM i nyskrivna snapsvisor” genomförs.

-  Nu är det åter dags att skicka in nyskrivna snapsvisor till oss, säger Helen Ericsson Sandlund. Senast den 1 september ska snapsvisorna vara oss tillhanda.  För att få delta i tävlingen måste snapsvisan vara nyskriven och inte tidigare ha framförts. Dessutom har vi satt en maxgräns med tre bidrag per författare.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera